VM-biljetter

För den person älskar ishockey finns det ingen större högtid än Ishockey VM. Att följa sitt landslag och följa dem match efter match är det bästa som finns. Vad kan då vara bättre än att köpa en biljett till Ishockey VM och följa sitt landslag live? Köpa biljetter till Ishockey VM och vara en av tiotusentals att heja fram sina hjältar till seger.

Världsmästerskapet i ishockey, även kallat IIHF World Championship, är en mästerskapstävling i ishockey för herrlandslag och anordnas årligen av International Ice Hockey Federation. I denna turnering, som spelas årligen i april-maj, deltager sammanlagt 16 landslag från hela världen. I 2004 års världsmästerskap deltog exempelvis hela 13 europeiska länder, två nordamerikanska och ett asiatiskt. Asien hade en friplats i världsmästerskap åren 1998-2004. Därmed kvalspelades det i Asien och Japan vann samtliga kvalspel.

Det allra första världsmästerskapet i ishockey spelades år 1920. Åren 1924 till 1968 spelades dock Olympiska spelen och världsmästerskapen gemensamt, men detta ändrades sedermera till att OS och VM skulle spela separata turneringar. Ishockey VM hade ett uppehåll under och strax efter andra världskriget, så från och med 1940 till och med 1946 spelades inga turneringar i Ishockey VM.

Köp biljetter till Ishockey VM och du får ett minne för livet. Oavsett om du är rutinerad ishockey- supporter eller ny i ämnet kommer du njuta till fullo av att uppleva Ishockey VM. Med alla dina sinnen på helspänn kommer du märka varför hundratusentals människor gör allt för att köpa biljetter till Ishockey VM varje år.